Arbejder på listen over gode overskrifter…

by stilhedfoerstorm

Lister.

Samlinger.

Jeg har en stor kærlighed til ting i listeform og jeg har en stor kærlighed til samlinger. Har igennem mit liv været den lykkelige indehaver af – og hold nu fast! – En servietsamling, en brevpapirssamling, en kæmpe Barbiesamling, en bamse- og dukkesamling, en Anders And blads samling, en Bamseblads samling,en Diddl-samling, en bekymrende stor Spice Girls Merchandise samling, en stadigt voksende tøj- og sko samling, en massiv bogsamling (det her er min ultimative våde drøm!), en mågestelssamling….and that’s just to name a few. Det er alt sammen vældig pladskrævende og fordi jeg a) ikke kan bære tanken om at fremtidsAK skal bæres ud af sit til-kvalmegrænsen-proppede-hus af et TV-hold fra “Ekstreme Samlere” foran min grædende og bekymrede familie og b) ikke kan købe sig til at så meget plads alle mine samlinger ville kræve inden for Aarhus Kommune på en nørd- + en psykologløn, er de fleste samlinger enten parkeret på familiens gård i Vestjylland (med tilhørende lavere kvadratmeterpris) eller givet videre.

Passing on the torch – that’s just me!

Fordi jeg er en samler by heart, har jeg med tiden forsøgt at forskyde min samlerimpuls på mindre pladskrævende (og forholdstruende) samlinger. Og her – dadadadaaa – kommer listerne ind. Jeg samler på lister. Laver lister. Lister lister lister. Nogle mere geniale end andre. Yndlingslisten er den med gode citater, der altid får mig til at tude. Gode er også listen over hvilke dyr Cea ligner (1. Egernet fra IceAge, 2. Teddy), listen over hvad jeg ville gøre hvis jeg vandt en million, listen over godt (læs mest pletfjernende og mindst steriliserende) vaskepulver, listen over tv-serier der er gode at sove til når man har tømmermænd (1.Everybody loves Raymond, 2. Two and a Half Men 3. King of Queens.), listen over grinagtige statusupdates mine facebookvenner laver, listen over hvilke TV-læger jeg helst ville behandles af hvis jeg havde en dødelig sygdom  (1. Dr. Sheppard, 2. House, 3. Addison Montgomery), listen over retarderede forsøg på at oversætte engelsk til dansk (nej et “natural” er ikke det samme som en naturalist, and your parents did not get signed – they got divorced!) listen over ting mine børn skal hedde og listen over hvad mine børn ikke skal hedde (med mindre det er en del af et vanvittigt godt vædemål, som jeg vinder ved at kalde dem det)……….

Ja. Der kan i bare se, hvordan det griber om sig. Man skal bare lige være uopmærksom et øjeblik, så har damen sgu allerede genereret en liste til. Listen over gode lister. Da jeg startede med at skrive indlægget var det faktisk for at lave endnu en liste – en liste jeg siden jeg var lille har lavet med jævne mellemrum og som virkelig kan anbefales at bruge fem minutter på: Listen over ting – store som små – du glæder dig over og til. Jeg laver min en af dagene – en opfordring herfra til at du gør det samme. Man bliver glad af det…..også gladere end af det jeg over middag på vej hjem fra en pis-i-kog-bringende tur rundt i Aarhus C planlagde at skrive om: Fucking lousy betjening i Georg Jensen. Lægger lige en virtuel snosker på den kiksede arrogante møgsos “BIIIIIIIIIIIP” fine glasdisk som supplement til det syrlige og til marvsgående sarkastiske “tak for hjælpen” jeg i virkeligheden fik lirket af mig, i et lidet tilfredsstillende forsøg på ikke at nedlade mig på hendes niveau. Gud, hvor havde det dog været tilfredsstillende at give efter for impulsen til at råbe hende lige i skærmen, hvor fucking lidt hendes bag bare var fyldt op med sunshine, men lagde tusind bånd på mig selv og rasede hele vejen hjem til macen og bloggen i stedet. Kan ikke helt regne ud om det var en god beslutning. Passiv aggresivitet har vist aldrig virket for nogle….den kommer på listen over ting jeg skulle have gjort i situationer hvor folk opfører sig som svin…..

Godnat. Og sov godt.